Home » AktieBlok

AktieBlok

Het Aktieblok is een handig en eenvoudig hulpmiddel om problemen rond bijvoorbeeld fysieke belasting of agressie op de werkvloer concreet en snel op te lossen. Maar eigenlijk is het voor allerlei problemen een heel handig instrument.

Afspraken vastleggen, doorgeven en controleren

Gezond en Zeker - Blijf inzetbaar AktieblokHet AktieBlok kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Kies de manier die bij je past. Gebruik het bijvoorbeeld voor jezelf als geheugensteuntje om kleine problemen op te lossen. Je kunt het ook prima tijdens een vergadering gebruiken om een probleem scherp te omschrijven, de oplossing uit te werken, afspraken te maken over wie het probleem oplost en de planning vast te leggen.

Je kunt de vastgelegde afspraken eventueel ook doorgeven aan de persoon of de commissie die het verbeterpunt gaat oppakken. Hou zelf een kopietje achter zodat je overzicht houdt van de acties die jij of je collega’s hebben ondernomen en of ze al dan niet klaar zijn. Straks is het dan ook voor iedereen in je organisatie duidelijk wat er allemaal is verbeterd en wie dat heeft gedaan.

Het AktieBlok past ook goed bij de Voilà methode; een handige manier om innovaties en verbeterpunten op de werkvloer te ontdekken en direct door te voeren. Door zorgverleners op een positieve wijze betrekken bij verbeteringen kunnen die makkelijker en vooral ook veel beter ingevoerd worden. Wil je daar meer over weten? Doe dan de speciale e-learningmodule waarin ook het werken met het AktieBlok getoond wordt.

Doe de module

Digitale versie

Naast het gewoon printen van het AktieBlok formulier is er ook een digitale versie die op je computer in te vullen is. Je downloadt dan de PDF, vult hem in en slaat deze op op je eigen PC. Het formulier kan je vervolgens printen, geven of mailen aan de desbetreffende personen die het verbeterpunt gaan oppakken. Net wat je zelf wilt. Om het formulier te kunnen gebruiken heb je wel Adobe Reader nodig, dit PDF programma kun hier je gratis downloaden.

Download het AktieBlok