Home » PreGo! Tip – Gezond blijven in de zorg

PreGo! Tip – Gezond blijven in de zorg

We hebben een nieuwe, gratis e-learningmodule voor je. Hij staat bij de andere modules op het Free Learning platform. Het is een bijzondere: hij gaat volledig over ‘Gezond blijven’. Je leert daarin meer over hoe je gezond kunt blijven als je in de zorg werkt. Op zich is dat al een rare kronkel: je werkt in de zorg om andere mensen weer op de been te helpen, maar ondertussen loop je kans er zelf aan onderdoor te gaan. Daar gaat deze module dus over: duurzame inzetbaarheid.

Het is een mengeling van opdrachten waar je wellicht ook na de module mee verder kunt en een serie vragen met veel filmpjes. Qua thema’s wordt breed ingestoken: vrijwel alle thema’s die te maken hebben met gezond blijven komen aan de orde. Van je slaapkwaliteit en stress tot ouder worden, de overgang en als zorgverlener ook mantelzorger zijn. De rode draad wordt gevormd door de energievreters (waar je op leegloopt) en energiegevers (waar jij energie van krijgt). Dat is voor iedereen anders en de kunst is een goede balans te vinden. Daar gaat deze module over. Je vindt hem hier.

Als je dat wilt kan je een certificaat halen en accreditatie is aangevraagd bij de V&VN.

 

En vergeet niet dat we ook een bijpassend boekje over dit thema hebben: het BlijfGezond boekje. Al bijna een heel lespakketje!