Home » BlijfGezond Boekje beschikbaar!

BlijfGezond Boekje beschikbaar!

Het BlijfGezond Boekje, vol praktische tips over hoe je als zorgverlener gezond kunt blijven, was een enorm succes. In korte tijd zijn er 10.000 exemplaren verspreid en daarmee was de voorraad op. Daar had niemand op gerekend. Het goede nieuws is nu dat Gezond & Zeker een tweede druk heeft uitgegeven.

Bijzonder is dat het BlijfGezond boekje zich niet beperkt tot één ziekmaker, bijvoorbeeld fysieke belasting of stress. In de praktijk zien we namelijk dat zorg- en welzijnsprofessionals in een neerwaartse spiraal terecht kunnen komen waarbij bijvoorbeeld een agressie incident leidt tot slecht slapen, piekeren, moeite krijgen om alle ballen op het werk (en thuis!) in de lucht te houden, ervaren werkdruk en misschien fysieke klachten. 

In het BlijfGezond Boekje vind je dan ook informatie en tips over fysieke belasting,  agressie, goed slapen, de overgang, werkdruk en het naast je werk hebben van mantelzorgtaken. En omdat we in de corona periode meer dan anders zijn geconfronteerd met het overlijden van cliënten, is er ook een hoofdstuk over gezond rouwen.

Hoewel het boekje bijna 90 bladzijden geeft, is het niet mogelijk om alle onderwerpen in detail te bespreken. Daarom vind je in het boekje allerlei QR codes. Als je die scant kom je bij aanvullende informatie over die ziekmaker. Of beter gezegd: de gezondhouder.

Je kunt het BlijfGezond Boekje hier online inkijken.

Het BlijfGezond Boekje is een uitgave van RegioPlus in het kader van Gezond & Zeker. Gezond & Zeker is een activiteit van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. De BlijfGezond boekjes worden verspreid tijdens de Gezond & Zeker evenementen. Daarnaast zijn ze voor leden kosteloos te bestellen via de regionale werkgeversorganisatie en zijn ze voor niet-leden tegen kostprijs te koop in het bekende online winkeltje: https://winkeltje.locomotion.nl/