Home » Onderzoek naar de BeleidsSpiegel – doe je mee?

Onderzoek naar de BeleidsSpiegel – doe je mee?

De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om het beleid fysieke en psychosociale belasting in jouw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus. Dankzij de online versie van de BeleidsSpiegel is het tegenwoordig een stuk makkelijker om die in te vullen. Dit instrument geeft je een goed overzicht van hoe jouw organisatie ervoor staat, en waar mogelijke verbeterpunten zijn.

Onderzoek
Heb jij gebruikgemaakt van De BeleidsSpiegel? Dan gaan De Beleidsonderzoekers graag met je in gesprek! In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voeren zij namelijk een onderzoek uit naar zelfregulering en horizontaal toezicht op het gebied van gezond en veilig werken. Kortom: of dit soort tools waarmee je zelf aan de slag kunt met het beleid in je organisatie goed werken.

Ze willen een overzicht maken van instrumenten zoals de BeleidsSpiegel, in kaart brengen wat die opleveren, of ze goed werken en wat voor toepassingen er nog meer mogelijk zijn.

Doe je mee?
De Beleidsonderzoekers gaan graag in gesprek met organisaties die bekend zijn met de BeleidsSpiegel. Zo’n gesprek zal telefonisch plaatsvinden en een half uur duren. Wil je hieraan meedoen? Dan kan je mailen naar noortje@beleidsonderzoekers.nl om een belafspraak in te plannen. Ze gaan graag met je in gesprek! Door mee te doen aan dit soort onderzoeken draag je bij aan gezonder en veiliger werken in de zorg.

Je vindt de BeleidsSpiegel hier. Er is een versie over fysieke belasting, en een versie over psychosociale belasting.