Home » Online BeleidsSpiegel fysieke belasting

BeleidSpiegel Fysieke Belasting

Is het beleid fysieke belasting in jouw organisatie op orde? Als je antwoord wilt op die vraag, biedt de Arbocatalogus van je branche je een handig instrument: de BeleidsSpiegel. De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om het beleid fysieke belasting in jouw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus. Het is een belangrijk instrument, maar het was altijd lastig om in te vullen. Daarom is er nu een handige online BeleidsSpiegel ontwikkeld in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. Na een pilot in de praktijk biedt Gezond & Zeker je die online-versie aan.

Het gaat in de BeleidsSpiegel om onderwerpen zoals training in het gebruik van hulpmiddelen, maar ook om onderwerpen zoals beschermen van zwangere werknemers tegen fysieke overbelasting en het gebruik van transferprotocollen in de zorgdossiers. Sociale partners hebben daar afspraken over opgenomen in de Arbocatalogus en met de BeleidsSpiegel loop je die onderwerpen langs. In het ideale geval kan je op alle vragen ‘ja’ antwoorden. Zo niet, dan geeft de online BeleidsSpiegel je ook tips over hoe je de situatie kunt verbeteren en je krijgt een vergelijking van jouw resultaten te zien met de landelijke gegevens.

Je vindt de BeleidsSpiegel hier. 

De BeleidsSpiegels voor de VVT, Gehandicaptenzorg en de Ziekenhuizen lijken sterk op elkaar, maar de online versie heeft vooral de VVT versie als voorbeeld gebruikt. Er zijn hier en daar kleine verschillen en daarom is het formeel verstandig de officiële BeleidsSpiegel van je eigen branche er even naast te leggen, ook voor de VVT.  

De BeleidsSpiegel onthoudt je gegevens niet. De veiligheid en privacy is dus gewaarborgd. Dat betekent wel dat als je de website afsluit de door jou ingevulde gegevens ook weg zijn. Je kunt de ingevulde BeleidsSpiegel als .pdf downloaden op je eigen computer en ook later kunt vergelijken.