Home » Geen categorie » Events » Masterclasses gastvrijheid

Masterclasses gastvrijheid

Het thema gastvrijheid is een trend in de zorg en staat inmiddels bij vrijwel alle zorg- en welzijnsorganisaties op de kaart. Toch is het in de praktijk van alledag voor organisaties lastig om die ontwikkeling stuurbaar te maken en tot echte resultaten te komen. Daarom organiseert WGV Zorg en Welzijn, in samenwerking met SYNDLE, in 2018 wederom twee masterclasses gastvrijheid. Daarbij kunt u zich ook per masterclass inschrijven.

Vrijwel elke organisatie probeert een gastvrij bezoek en een warm thuis te creëren voor patiënten, bewoners en bezoekers. Er worden veel initiatieven genomen in de vorm van beleidsstukken, trainingen en nieuwe concepten. Hiermee is het thema gastvrijheid in vrijwel alle zorgorganisaties op de kaart gekomen. Toch hebben veel organisaties er moeite mee gastvrijheid echt in het DNA van de organisatie te krijgen en te borgen. De 2 masterclasses zijn gebaseerd op de Mood Maker Aanpak, zoals verwoord in het boek Mood Maker – het ontwikkelen van gastvrije organisaties van John Hokkeling.
Tijdens de twee masterclasses krijgt u de gelegenheid om kennis op te doen en te experimenteren. Bent u op zoek naar inzichten om de ontwikkeling van gastvrijheid op een gestructureerde manier aan te pakken? Dan zijn deze praktisch toepasbare en inspirerende masterclasses zeker iets voor u. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
Masterclass 1 – Gastvrijheid ontwikkelen
In deze sessie wordt ingegaan op welke wijze gastvrijheid gestructureerd en doelgericht ontwikkeld kan worden en wat de valkuilen zijn in dit proces. De deelnemers krijgen handvatten in de vorm van gastvrijheidsversnellers.
Datum & tijd: donderdag 17 mei 2018 van 13.00 – 17.00 uur
Masterclass 2 – Borgingsstrategieën voor verandermanagement 
Tijdens deze masterclass wordt, vanuit het thema gastvrijheid, ingegaan op de verschillende borgingsstrategieën en de interventies die nodig zijn voor borging van veranderingen in organisaties. Wat is er nodig om veranderingen te laten slagen in organisaties? Hoe is gastvrijheid meetbaar te maken? Masterclass 2 is een logisch vervolg op 1, maar kan ook los gevolgd worden.
Datum & tijd: donderdag 14 juni 2018 van 13.00 – 17.00 uur
Interesse?
Meld je aan