Home » Het GebruiksBoekje: voor het goed gebruik van hulpmiddelen

Het GebruiksBoekje: voor het goed gebruik van hulpmiddelen

Het GebruiksBoekje is hét basisboek voor iedereen die zorg verleent en te maken heeft met fysieke belasting. In dit handige boekje wordt met plaatjes stap-voor-stap aangegeven hoe je met en zonder een hulpmiddel op een goede (en veilige) manier kunt werken. Je vindt er veel technieken en tips die je direct kunt inzetten. Dat doe je voor de cliënt, maar vooral ook voor jezelf!

In het boekje zijn recente hulpmiddelen, nieuwe wetenschappelijke inzichten en slimme ideeën uit de praktijk meegenomen. Het boekje bevat ook informatie over belangrijke vaardigheden: het ondersteunen van de cliënt bij zelfredzaamheid, hoe je hulpmiddelen optimaal gebruikt, en hoe je zelf optimaal beweegt. Technieken rondom deze vaardigheden worden in het Gebruiksboekje duidelijk in 3 stappen uitgelegd. Ideaal voor de zorgpraktijk dus!  

Helemaal handig is bovendien dat het boekje perfect past bij de GoedGebruik films en e-learnings die je via Gezond & Zeker gratis kunt volgen.

Je kunt het Gebruiksboekje hier online doorlezen.

Wil jij ook een GebruiksBoekje?
Het GebruiksBoekje is een uitgave van RegioPlus in het kader van Gezond & Zeker. De GebruiksBoekjes worden verspreid tijdens de Gezond & Zeker evenementen. Als jouw werkgever lid is van een regionale werkgeversorganisatie kan je het boekje daar gratis bestellen. Voor niet-leden zijn ze tegen kostprijs te koop in het online winkeltje. Bestel hem voor jezelf, en ook meteen voor je collega’s!