Home » Het BlijfGezond Boekje: gezond blijven in de zorg

Het BlijfGezond Boekje: gezond blijven in de zorg

Het BlijfGezond Boekje is een boekje vol praktische tips over hoe je als zorgverlener gezond kunt blijven. In het boekje vind je informatie en tips over fysieke belasting, agressie, goed slapen, de overgang, werkdruk en het naast je werk hebben van mantelzorgtaken. En omdat we in de coronaperiode meer dan anders zijn geconfronteerd met het overlijden van cliënten, is er ook een hoofdstuk over gezond rouwen.

Bijzonder is dat het BlijfGezond boekje zich dus niet beperkt tot één ziekmaker, bijvoorbeeld fysieke belasting of stress. In de praktijk zien we namelijk dat zorg- en welzijnsprofessionals in een neerwaartse spiraal terecht kunnen komen waarbij bijvoorbeeld een agressie incident leidt tot slecht slapen, piekeren, moeite krijgen om alle ballen op het werk (en thuis!) in de lucht te houden, ervaren werkdruk en misschien fysieke klachten.

 

Hoewel het boekje bijna 90 bladzijden heeft, is het niet mogelijk om alle onderwerpen in detail te bespreken. Daarom vind je in het boekje allerlei QR codes. Als je die scant kom je bij aanvullende informatie over die ziekmaker. Of beter gezegd: de gezondhouder.

Wil jij ook een BlijfGezond Boekje?
Het BlijfGezond Boekje is een uitgave van RegioPlus in het kader van Gezond & Zeker. De BlijfGezond Boekjes worden verspreid tijdens de Gezond & Zeker evenementen. Als jouw werkgever lid is van een regionale werkgeversorganisatie kan je het boekje daar gratis bestellen. Voor niet-leden zijn ze tegen kostprijs te koop in het online winkeltje. Bestel hem voor jezelf, en ook meteen voor je collega’s!