Home » PreGo! Tip – Zwangerschap en glijzeil, handige combi?

PreGo! Tip – Zwangerschap en glijzeil, handige combi?

Je kent uiteraard het gebruik van een glijzeil voor je cliënt, maar als je zwanger bent kan je zoiets ook fijn voor jezelf gebruiken. Zeker in de laatste maanden van de zwangerschap is draaien in bed een gedoe, zeker als je last van je bekken hebt. Omdraaien kan dan te pijnlijk zijn, waardoor je te lang in een houding blijft liggen en dat is ook weer pijnlijk. Door op een klein glijzeiltje te liggen draai je jezelf veel makkelijker om in bed.

 Datzelfde geldt natuurlijk ook voor mensen met rug- of schouderpijn of na een pijnlijke buik- of rugoperatie. Op een glijzeiltje gaat kantelen en draaien veel makkelijker.

Ben je bang dat het te zweterig wordt, leg er dan een laagje katoen tussen; een klein lakentje of een dunne handdoek.

Een klein zeiltje op de juiste plek is beter dan een groot zeil. Dat ligt prettiger en je wilt ook niet je bed uit glibberen. En je weet: een dubbelzijdig glijzeil glijdt het beste dus twee lagen op elkaar of een tunneltje waardoor je automatisch een dubbele glijlaag te pakken hebt.

Bij gebruik in bed let je voor je eigen veiligheid op dat het zeil nooit over de rand van het bed hangt; uit bed vallen door een glad zeil is iets dat je moet voorkomen. Die kans is kleiner met een klein zeiltje dan met een groot zeil.