Home » PreGo! Tip – Zorgtechnologie: extra opties met dubbele motoren en 2 afstandsbedieningen

PreGo! Tip Zorgtechnologie: extra opties met dubbele motoren en 2 afstandsbedieningen

Goede zorgtechnologie kan je helpen om werkdruk te verminderen, je cliënt meer kwaliteit van zorg te bieden en jezelf minder zwaar te belasten. We geven een voorbeeld.

Stimuleren van zelfredzaamheid is erg belangrijk en zorgtechnologie kan ook daar bij helpen. Geef de cliënt zo veel mogelijk de regie over de handeling: zeker bij cliënten met overgewicht is dat extra belangrijk. En dat kan: in dit geval door slimme zorgtechnologie in te zetten. Met behulp van twee motoren in het plafondtilsysteem en door de cliënt zelf de afstandsbedieningen te laten bedienen.

Het tot zit komen van een obese cliënt in bed is zwaar voor jou en de cliënt. Glijzeilen in combinatie met de motor van het bed werken niet altijd voldoende en de cliënt kan bij het tot zit komen ademhalingsproblemen krijgen omdat hij door het bed vaak een beetje in elkaar ‘gedrukt’ wordt tijdens het tot zit komen. Dat kan een erg naar gevoel opleveren en benauwdheid of erger veroorzaken.

Met een tweemotorige plafondlift (motoren of cassettes) kan de cliënt zichzelf tot zit brengen en eventueel ook verplaatsen in bed zonder die druk op zijn romp. De motoren kunnen namelijk onafhankelijk van elkaar bediend worden zodat er ruimte voor de buik blijft en de cliënt veel minder kans loopt op benauwdheid, ook door de houding in de ‘lucht’ te variëren. Er is wel een speciale tilband nodig die je kunt laten liggen (een ‘verblijfsband’).