Home » PreGo! Tip – Wegen van je cliënt: zorgtechnologie voor elke dag

PreGo! Tip – Wegen van je cliënt: zorgtechnologie voor elke dag

Bij veel cliënten is regelmatig wegen van groot belang. Zo krijg je snel zicht op ontwikkelingen in het gewicht en kan je tijdig problemen signaleren en bijvoorbeeld voeding of drinken aanpassen. Maar ja: dan moet dat wel betrouwbaar en vooral regelmatig gebeuren. Als iemand moeizaam kan bewegen dan betekent dat soms een extra transfer naar een weegschaal of weegstoel.

Toch hoeft dat niet als je slim gebruik maakt van een tillift met een ingebouwde weegunit. Dat maakt wegen heel simpel, supersnel en niet belastend voor je cliënt en voor jou. Dit soort vrij eenvoudige en niet al te dure technologie helpt je in de dagelijkse zorg.

Belangrijk bij het wegen is dat je de cliënt steeds op dezelfde wijze weegt. Zo kun je het gewicht op de verschillende meetmomenten vergelijken.

Belangrijke aandachtspunten bij het wegen zijn.

  • Maak steeds gebruik van dezelfde weegschaal.
  • Weeg zonder schoenen, jas en andere zware kleding.
  • Weeg wanneer mogelijk op een vast tijdstip, bij voorkeur in de ochtend.
  • Weeg de cliënt zo mogelijk met een lege blaas. 

Aan die eisen kan je voldoen met een tillift met geïntegreerde weegunit. Veel leveranciers bieden die optie aan. Doen dus: voor jou en je cliënt de moeite waard en het komt de kwaliteit van zorg ten goede.

Meer informatie over gewicht; ondergewicht, overgewicht en het belang van regelmatig wegen vind je hier; https://www.zorgvoorbeter.nl/eten-en-drinken/wegen-bmi-ouderen