Home ยป PreGo! Tip – Van piekerdepieker naar een piekerkwartiertje

PreGo! Tip – Van piekerdepieker naar een piekerkwartiertje

Iedereen piekert wel eens. Maar als je erg druk bent en veel werkdruk ervaart kan je teveel gaan piekeren. Meestal lost dat weinig op en kom je niet tot oplossingen. Het kost je dan vooral veel tijd en energie en dat kan weer leiden tot slapeloosheid of depressie en daardoor nog meer piekeren en zorgen. Probeer daarom op tijd grip te krijgen op dat gepieker.

Piekerkwartier

Een goede oplossing is om een piekerkwartier in te stellen. Je kiest zelf het tijdstip en in dat kwartiertje mag je zoveel piekeren als je maar wilt en sta je stil bij je zorgen en problemen. Je schrijft wel je piekergedachten op een zogenaamd piekerlijstje.

Na het kwartier stop je met piekeren en ga je liefst iets leuks doen.

Piekerlijstje

Buiten dat kwartiertje probeer je dus niet meer te piekeren. In het begin is dat zeker niet makkelijk, maar probeer het toch vol te houden. Als je piekers toch weer opduiken; schrijf ze dan op je piekerlijstje en stop weer met piekeren. Want daarmee ga je aan de slag tijdens je piekerkwartier.

Als je je piekerlijstje hebt, ga je ze punt voor punt langs. Het komt dan niet zelden voor dat een paar punten zichzelf al hebben opgelost. Maar ook als dat niet zo is: het kost je zo in elk geval minder energie.

Meer tips om niet meer te piekeren? Kijk hier.