Home » PreGo! Tip – Twee nieuwe e-learning modules beschikbaar

PreGo! Tip – Twee nieuwe e-learning modules

Onlangs zijn er via Free-learning, met financiering van Allyoucanlearn twee nieuwe e-learning modules beschikbaar gekomen. Beide modules zijn voor jou als ErgoCoach, érg nuttig en leerzaam. Hieronder vertellen we je er alles over.

Nieuwe gratis e-learning ‘Na een val’

Het voorkòmen van een val is natuurlijk het beste wat je kunt doen; we maakten daar al eerder een tip over en je kent wellicht ook de e-learningmodule daarover. Gemiddeld sterven er bijna dertien mensen per dag door een ongelukkige val (bron: CBS 2018). Ouderen en mensen met fysieke problemen vallen vaker en het letsel is veelal ernstiger. Vallen kan allerlei oorzaken hebben. Denk maar aan losliggende kleedjes, bijwerkingen van medicatie of te haastig naar het toilet lopen. Het voorkòmen van vallen is daarom essentieel.  

Maar soms valt de cliënt toch…. en wat kan je dan doen? Hoe help je een gevallen cliënt zonder jezelf te veel te belasten?
Dat leer je in de nieuwe door Allyoucanlearn gefinancierde e-learning module ‘Na een val’. Wil je meer weten over begeleid vallen, trucjes voor de gevallen cliënt om zelf weer op te staan en hulpmiddelen die je na een val kunt gebruiken? Doe dan gratis en zonder in te hoeven loggen de module ‘Na een Val’ .
Je vindt hem hier.

Als je 80% van de vragen goed hebt krijg je een certificaat op naam. Als dat niet lukt doe je de module gewoon nog een keer. Succes!

Nieuwe Free Learning ‘Incontinentie Preventie’

Wist je dat jij als zorgverlener een bijdrage kunt leveren aan het voorkómen van incontinentie? Hoe? Dat leer je in de nieuwe door Allyoucanlearn  gefinancierde e-learningmodule ‘Incontinentie Preventie’. Het draait in deze module om de zogenaamde ‘functionele incontinentie’, die wordt veroorzaakt onvoldoende mobiliteit, verminderde motorische of cognitieve vaardigheden of simpelweg door omgevingsfactoren zoals te weinig toiletten of een niet goed toegankelijk toilet. Verreweg het grootste deel van de cliënten in de langdurige zorg heeft namelijk last van deze vorm van incontinentie. Doe de module hier, haal je certificaat en voorkom incontinentie.