Home » PreGo! Tip – Tillen in de herstelkamer. Denk mee! 

PreGo! Tip – Tillen in de herstelkamer. Denk mee!

Soms krijgen we bij Gezond & Zeker hele specifieke vragen binnen over fysieke belasting. Omdat we inmiddels een grote community hebben van mensen die in hun eigen zorgorganisatie rug-, nek- en schouderklachten proberen te voorkomen, zit daar ook veel kennis.

Dus denk even mee. In de Gehandicaptenzorg zijn er zogenaamde herstelkamers. Dat  zijn prikkelarme ruimtes, zonder gevaarlijke voorwerpen. Wanneer een cliënt hoog in spanning zit of zelfs escaleert, wordt hij of zij hiernaar toe begeleid om tot rust te komen. Dit kan soms heftig zijn, met vallen enz. Daarom zou een ‘judo-achtige’ mat handig zijn? Zijn er organisaties die daar ervaring mee hebben? 

Nu komt het ook voor dat een cliënt in zo’n herstelkamer dissocieert (lijkt op flauwgevallen) en passief verplaatst moet worden. Met name als de cliënt zwaar is, kan dat erg belastend zijn. Zijn er ervaringen met bijvoorbeeld een glijzeil voor deze transfer op de grond? Of een soort sleepdeken met handvatten? En is dat alsnog te zwaar?

Geef je ervaringen, tips en tricks door aan info@blijfinzetbaar.nl . Wij zorgen ervoor dat jouw reactie bij de vraagsteller terecht komt. Ook zullen we er de volgende Gezond & Zeker Nieuwsbrief aandacht aan besteden. Dank!