Home ยป PreGo! Tip – Steunkousen aantrekken met een glijzeiltje?

PreGo! Tip – Steunkousen aantrekken met een glijzeiltje?

Steunkousen aan- en uitrekken, zeker als het echte therapeutische kousen zijn (drukklasse 2 of hoger), is en blijft een te zware handeling om zonder hulpmiddelen uit te voeren. De Praktijkrichtlijnen zijn duidelijk: je moet dan altijd een daarvoor geschikt hulpmiddel gebruiken. Het stoffen kousje dat soms bij de kousen geleverd wordt, is niet genoeg. Het lijkt allemaal niet zo belangrijk die steunkousen aan en uittrekken, maar toch is het nog steeds een belangrijke oorzaak van nek/schouder en vooral vinger en polsklachten. Aandacht voor dit thema blijft van groot belang.

Je komt dan uit bij de hele serie goede en minder goede hulpmiddelen die er op de markt zijn. Maar soms kan ook, met een beetje handigheid, met een glijzeiltje. Dat klinkt raar: maar het werkt en de belasting is voor jou veilig.

Op dit filmpje zie je het stap voor stap uitgelegd.

En natuurlijk ken je onze gratis e-learningmodule over steunkousen, die we nog niet zo lang geleden hebben vernieuwd.

Nog even een waarschuwing. Bedenk dat alles dat glijdt, ook slijt. Dat gaat sneller dan je denkt. Dus denk tijdig aan vervanging als je merkt dat het niet meer lekker gaat. Helaas gaat dat soms zo geleidelijk dat je het niet in de gaten hebt. Een goede vuistregel is om zeker elke 3 maand even daarbij stil te staan en na te gaan of alles dat hoort te glijden nog wel echt glijdt!