Home ยป PreGo! Tip – Schuin bureaublad

PreGo! Tip – Schuin bureaublad

De monniken verrichten hun monnikenarbeid (vaak staand!) aan een schuine lessenaar. Dat deden ze niet zonder reden. Om te voorkomen dat je met vermoeide ogen of met pijn in je nek naar huis gaat, moet je zorgen dat het werk naar jou toekomt en niet andersom.

Met een schuine lessenaar zorg je ervoor dat het werk dichter bij je komt te liggen. Een schuine lessenaar kun je krijgen door het gehele bureaublad te kantelen. Maar een losse schuine lessenaar werkt ook prima. Als het af en toe voorkomt kun je het met een ordner (eerst eens een keertje) proberen.

Bron: schooltv 

Nek minder belast

Een schuine hellingshoek van ongeveer vijftien graden blijkt al een duidelijke vermindering van de nekbelasting tot gevolg te hebben. Door de kleine hellingshoek hoef je minder naar beneden te kijken, waardoor je nek minder belast wordt. Bij een kanteling van maximaal vijftien graden hoef je niet bang te zijn dat je papieren van het bureau glijden.

Ook voor kantoorpersoneel

Ook kantoormedewerkers die vaak voorover gebogen zitten om te lezen, kunnen hierdoor last krijgen van hun nek. Net als laboratoriummedewerkers kunnen ze dit probleem verhelpen door te kiezen voor schuin aflopende bureaus. Een helling van vijftien graden is al genoeg. Het aanbod van bureaus is ongekend hoog. Informeer naar de mogelijkheden. Haal het werk naar je toe met een schuin bureaublad