Home » PreGo! Tip: Schoonmaak dilemma’s in Coronatijd

PreGo! Tip: Schoonmaak dilemma’s in Coronatijd

De epidemie duurt lang en soms worden bijzondere stappen gezet. Niet alleen zorgmedewerkers op de IC’s zijn overbelast. Ook de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het complexe schoonmaak- en desinfectiewerk. Een van Canada’s grootste ziekenhuisnetwerken werd ook geconfronteerd met overbelast personeel. Om toch te voldoen aan strenge kwaliteitsnormen, besloten ze tijdrovende taken te automatiseren: waaronder het schoonmaken van de vloeren.

In de scrubbers werd autonome navigatietechnologie geïntegreerd inclusief veiligheidsapplicatiesoftware en -hardware. Men kan het schoonmaken van afstand nu zelfs volgen onder meer via een app.
Het lijkt erop dat de invoering van dit soort technologische innovaties meer vaart krijgt door de pandemie. Het blijft altijd de discussie welke problemen nu opgelost worden en welke invloed dat heeft op het werk van mensen. Maar uitdagend is het zeker!  

Heb je zelf ervaring met dit soort innovaties: we zijn nieuwsgierig naar je ervaringen. Mail ons op info@gezondenzeker.nl