Home » PreGo! Tip – Overzicht nieuwe technologie rond incontinentie

PreGo! Tip – Overzicht nieuwe technologie rond incontinentie

Onlangs is er een praktisch overzicht verschenen van allerlei soorten sensoren in incontinentiemateriaal. Er is inmiddels nogal wat te koop en de verschillen zijn groot. Vanuit het COM project worden de effecten onderzocht op de kwaliteit van zorg en werkdruk.

Die resultaten zijn er nog niet, maar een overzicht van de hulpmiddelen is er al wel. Scouters heeft daarin het voortouw genomen als organisatie van kritische gebruikers. Best handig als je door de bomen het bos niet meer ziet en je je afvraagt of er hulpmiddelen geschikt zijn voor jouw cliënt. Het kan gaan om sensoren die de mate van vulling van de blaas registreren tot sensoren die in het incontinentiemateriaal de verzadiging of het plaspatroon registreren. Grote verschillen dus met veel kansen! De moeite waard dus om je in te verdiepen met dit overzichtsartikel uit Ergotherapie Magazine.

Binnen het COM (continentiezorg op maat) wordt samengewerkt tussen het Van Kleef Instituut, Scouters, LOCOmotion en UMC Utrecht met financiering van ZonMw (Goedgebruik Hulpmiddelenzorg)