Home » PreGo! Tip – Oplossingen uit de praktijk voor de praktijk; slikgel

PreGo! Tip – Oplossingen uit de praktijk voor de praktijk; slikgel

Goede ideeën worden soms ook op de werkvloer zelf geboren. Dat zijn nogal eens goede oplossingen. Jammer is dat ze niet altijd gedeeld worden. Dat is zelden onwil. De reden is vaker dat zorgverleners denken dat het zo bijzonder niet is. Dat is natuurlijk jammer, want het delen ervan kan ook anderen helpen en het werk voor iedereen lichter maken en de zorg beter. Een voorbeeld is de zogenaamde slikgel.

Een wijkverpleegkundige kwam enkele jaren geleden op het idee van een speciale slikgel. In de praktijk kwam zij mensen tegen die problemen hadden met het slikken van pillen en capsules: zeker als die in zijn geheel geslikt moesten worden. Dat kan echt een dagelijkse worsteling worden. De schattingen zijn dat een paar miljoen mensen moeite heeft met het doorslikken van medicijnen.

Met behulp van een slikgel (de vrij verkrijgbare Gloup) werden deze problemen snel opgelost! De gel is glibberig en zorgt voor een dun glibberig laagje om de pil, zonder dat de buitenkant aangetast wordt. Hierdoor kunnen de pil of de pillen makkelijker doorgeslikt worden. Dat is ook beter dan iets als vla omdat vla een zuivelproduct is dat niet voor iedereen of in combinatie met alle medicijnen verstandig is.

Wat belangrijk is, is dat juist de praktijkideeën meer kans moeten krijgen. Ze zijn de moeite waard en het blijkt ook dat ideeën die mensen zelf hebben ontwikkeld beter ingezet worden.

Een manier om de goede ideeën die er zijn naar boven te halen en te benutten is om te werken met het AktieBlok dat je gratis kunt gebruiken. Daarmee zorg je ervoor dat ze niet geruisloos verdwijnen, en wel worden gedeeld en dat niemand meer zegt; ach zo bijzonder was dat niet. Wat dat is het juist wel!

Je hebt zelf ook vast goed ideeën, mail het ons; dan helpen wij het landelijk te delen! info@blijfinzetbaar.nl