Home » PreGo! Tip – Help, de heupband is te kort!

PreGo! Tip – Help, de heupband is te kort!

Als ergocoach ken je natuurlijk de voordelen van een goed ontwerp van incontinentiemateriaal. Het kan je veel fysieke belasting en tijd schelen als het ontwerp optimaal is. En voor je cliënt is dat ook het fijnste.

Zo ken je vast de FLEX, waarbij je het verband makkelijker kunt omdoen en sluiten. Je kunt zelfs het verband andersom aandoen: zodat de sluiting op de rug zit. Dat kan bij cliënten die een actieve tillift nodig hebben heel prettig zijn en voor jou veel lichter werken. Hier zie je een voorbeeld daarvan:

 

  

Maar je komt vast ook cliënten tegen waar het nèt niet goed past: je krijgt de heupband niet gesloten. Dat zit niet lekker voor de cliënt en kan daardoor ook lekkage veroorzaken. De oorzaak dat het niet optimaal past kan zijn dat de maat van het incontinentiemateriaal (S/M/L/XL etcetera) niet overeenkomt met de buikomvang die iemand heeft. Een voorbeeld is dat iemand dan een maat M nodig heeft, maar voor zijn buikomvang juist een maat L. Dan kom je dus net een stukje heupband te kort. Dat kan je oplossen met losse, kleine verlengstukjes (‘extension belt’) heupband, met dezelfde soort velcro klittenband als het gewone verband. Heel handig!