Home » PreGo! Tip – Gezond vaccins toedienen?

PreGo! Tip – Gezond vaccins toedienen?

De eerste vaccinaties zijn gezet. Een bijzondere dag. De eerste van miljoenen die in ons land gegeven zullen worden. Een flinke klus en dus van groot belang dat het ook ergonomisch gezien optimaal verloopt. Vanuit Gezond & Zeker letten we daar toch altijd met een extra oogje op.

En dan kan er nog wel wat verbeterd worden zo te zien. De houding waarin de prik gegeven wordt op deze foto is verre van gezond: niet voor je rug en niet voor je nek.

 

Wat kan je daar aan doen als prikker?

Denk bijvoorbeeld aan zadelkrukken; je sta-zit een beetje en je kunt datgene wat je doet ook goed zien (zie ook de afbeelding hieronder). Met staanzitten drukt je lichaamsgewicht niet in zijn geheel op je benen. Het is minder vermoeiend. Ook wordt je bekken symmetrisch belast en voorkom je gedraaide houdingen. Je benen zijn een beetje gestrekt. Zo kan je met een zadelzitting dichtbij komen. Je eigen knieën zitten dan immers niet in de weg. En omdat je op wieltjes zit, kan je makkelijk  bewegen, je houding afwisselen en de voor jou beste houding aannemen.En bij een deel van de mensen zal het vaccin ook staand gegeven kunnen worden.

We hopen dat de ErgoCoaches in de zorg ook extra letten op gezond prikken geven!