Home » PreGo! Tip – Gebruik de ZelfredzaamheidsRadar

PreGo! Tip – Gebruik de ZelfredzaamheidsRadar

De ZelfredzaamheidsRadar wordt steeds meer gebruikt om zelfredzaamheidstekorten bij cliënten te ontdekken en op basis daarvan te werken aan oplossingen. Want ja, hoe meer cliënten zelf doen hoe minder je als zorgverlener fysiek wordt belast. En dan hebben we het nog niet over het belang van het onderhouden van ADL vaardigheden en de eigenwaarde van de cliënt.

Soms is het leuk om ZelfredzaamheidsRadar samen met je cliënt op papier in te vullen. Maar je kunt ‘m ook super makkelijk zelf online invullen. www.zelfredzaamheidsradar.nl. Via die site krijgen we een goede indruk van de populariteit van de ZelfredzaamheidsRadar. Dan blijkt dat er inmiddels meer dan 60.000 mensen zijn geweest die de tool hebben gebruikt. Daar komen de collega’s die de liever de papieren versie gebruiken nog bij. Dat is serieus veel.  

Een van die gebruikers is het St. Petrus in het Brabantse Boekel, onderdeel van Brabantzorg. Om de ZelfredzaamheidsRadar onder de aandacht te brengen binnen de team gebruiken ze zelfs een hele grote radar als poster.