Home » PreGo! Tip – Fysieke belasting: even achterom kijken doet soms goed. Wat is er veel bereikt (maar het kan beter)

PreGo! Tip – Fysieke belasting: even achterom kijken doet soms goed. Wat is er veel bereikt (maar het kan beter)

Als je al wat langer ErgoCoach bent, of Arbo-coördinator of preventiemedewerker, dan krijg je wel eens het gevoel dat het allemaal niet opschiet met die fysieke belasting. Je hebt misschien het gevoel dat je aan het vechten bent tegen de bierkaai en dat door de stroperigheid en de traagheid van veranderingen in de zorg al je enthousiasme weglekt.   

Herkenbaar? Lees dan even door. Allereerst kan het goed zijn om eens stil te staan bij wat er allemaal is veranderd. Niet eens zo lang geleden waren er nog niet overal elektrische hoog-laag bedden. Stond je met een slinger de tillift omhoog te draaien, had nog nooit iemand gehoord van een glijzeil en stonden we en masse elke dag te sjorren aan steunkousen. Blader maar eens door een oud opleidingsboekje, daar knap je van op.

Maar goed, het kan altijd beter. Neem dan eens de TilThermometer http://www.tilthermometer.com/ , de BeleidsSpiegel https://www.beleidsspiegel.nl/ en/of de (Rug) of RisikoRadar af https://risico-radar.nl/  Daarmee zie je heel snel wat er goed gaat (ook fijn om te zien!) en wat er toch nog beter kan. Groot voordeel van deze drie instrumenten is dat er cijfers en grafiekjes uitrollen waar de gemiddelde beleidsmaker goed mee uit de voeten kan.