Home » PreGo! Tip – Ergonomische spuitbus

PreGo! Tip – Ergonomische spuitbus

Een spuitbus met reinigingsschuim lijkt geen ergonomisch hulpmiddel, maar dat is het wel degelijk. Het schuim maakt aangekoekte ontlasting zacht, waardoor het makkelijker te verwijderen is. Zeker als het vastgekoekt is op behaarde delen van het lichaam kan dat een pijnlijke en vervelende handeling zijn. Dat hoeft dus niet meer. De huid wordt ook meteen pH neutraal verzorgd en beschermd. Fijn voor de cliënt en jij staat minder lang in een moeilijke houding.

 

Ook de vieze handen en nagels van cliënten die met feces hebben gesmeerd maak je schoon door wat schuim in een washandje te doen, hun hand daarin te laten steken en ze daarmee zo hun handen te laten ‘wassen’. Het weekt eerst en daarna is het vlot schoon. Dat geldt ook als iemand spastische handen heeft en moeilijk kan ontspannen bij het wassen. 

Er zijn ook wondsprays die je over een dreigende (stuit)wond kunt doen. Een beschermlaagje voorkomt dat urine en feces de huid verder beschadigen. Dat is immers vaak erg pijnlijk voor de cliënt. Jij hoeft er een tijdje minder aan te doen en de huid kan genezen.

Fijn voor jou en zeker ook voor je cliënt!