Home » PreGo! Tip – ErgoCoaches per specialisme opleiden

PreGo! Tip – ErgoCoaches per specialisme opleiden

Hoe leid je ErgoCoaches op in een ziekenhuis? Alle specialismen door elkaar? Of in aparte groepjes per specialisme? En hoe verspreid je de kennis? Dat zou handig via ErgoFilm kunnen.

ergofilm

Vooral in een ziekenhuis kan het lastig zijn om ErgoCoaches op te leiden. Train je een groep met medewerkers van allerlei afdelingen en specialismen door elkaar? Of probeer je juist afdelingen die ergonomisch op elkaar lijken bij elkaar te zetten? Voor allebei is wat te zeggen. De StAZ ontwikkelde en testte de training ‘ErgoCoach2.0’, waarin ErgoCoaches die werkzaam zijn bij eenzelfde specialisme maar bij verschillende  ziekenhuizen werken, samen worden opgeleid. Ga naar de site van de StAZ en download de handleiding.

Interessant is dat er door dit initiatief specialismen van de ziekenhuizen elkaar beginnen te vinden, ErgoCoaches samen willen opleiden en zo samen werken aan slimme oplossingen. Kijk maar eens op www.ergofilm.nl voor specialistische thema’s en stuur zelf ook een ergo-selfie-filmpje in. Want waarom zou je een goed idee voor jezelf houden?

Er zijn inmiddels 70 van dit soort filmpjes gemaakt door zorgverleners, gewoon met hun smartphone. Bij elkaar zijn ze al zo’n 37.000 keer bekeken. De films zijn verdeeld in zeven categorieën: Ambulances, CSA, Kraamzorg, Neonatologie, OK, Orthopedie en ‘Weerstand en Agressie’. Dat betekent dus dat veel disciplines uit de zorg nog niet meedoen. En dat is jammer, want overal worden slimme ergo-dingen bedacht. Dus houd je ideeën niet voor jezelf maar deel ze, en help er anderen mee. En denk vooral niet dat jouw idee niet bijzonder is. Ga naar www.ergofilm.nl bekijk de films en maak zelf ook eens een ergo-selfie-film. Staat jouw discipline (specialisme) nog niet op ErgoFilm? Dan maken we er een voor jou.

Bron foto: Anne van der Veer