Home » PreGo! Tip – Beweegminuut voor Zitwerkend Nederland

PreGo! Tip – Beweegminuut voor Zitwerkend Nederland

Sinds enige tijd voert SZW campagne om werkenden met een zittend beroep bewust te maken van de risico’s van weinig bewegen tijdens de werkdag. Kijk maar eens op https://www.denationalebeweegminuut.nl/

Nou zal je vast zeggen: dat is dus niet voor ons bedoeld. Zorgverleners lopen en bewegen inderdaad ontzettend veel en maken vaak heel wat kilometers. Toch werken in de zorg ook echte kantoortijgers en veelzitters. Denk maar aan administratie, managers, HRM, de balie, etc. Daar kan wellicht wat meer bewegen wel erg waardevol zijn.

Nederlanders zijn Europees kampioen zitten

In Nederland zitten we gemiddeld tien uur op een werkdag. Dat maakt ons Europees kampioen zitten, want in geen enkel ander Europees land zit zo’n groot gedeelte (32%) van de bevolking meer dan 8,5 uur op een dag stil op zijn stoel. Door langdurig zitten lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Beeldschermwerkers hebben daarnaast ook een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen.

De Nationale Beweegminuut 

Omdat bewegen tijdens het werk er nog wel eens bij inschiet, laten ze via De Nationale Beweegminuut zien dat het gemakkelijk en leuk is om te doen! Dat doen ze onder meer met beweeg-instructievideo’s, een WhatsAppservice, een nieuwe agendafunctie, beweegtips per email en een toolbox met tips en instrumenten voor werknemers en werkgevers.

Alle informatie is online te vinden op www.denationalebeweegminuut.nl en alle communicatie richt zich op iedereen die veel zit tijdens werk, met specifieke aandacht voor kantoor- en thuiswerkers en beroepschauffeurs.

De Toolkit vind je hier.