Home » PreGo! Tip – Beter opstaan na een val

PreGo! Tip – Beter opstaan na een val

ZonMw laat momenteel in het kader van de Coronavirus (COVID-19) pandemie een aantal kleine, kortdurende projecten uitvoeren om cliënten en zorgverleners te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Ook rond het thema ‘vallen’ gaan dingen immers anders dan anders.

Doordat ouderen of mensen met een beperking in Corona tijd soms minder vaak zorg en therapie krijgen, kan het risico op vallen groter worden. En, als ze zijn gevallen bent, is het minder makkelijk even de buurman of anderen te vragen te helpen. Want je wilt geen extra risico lopen op besmetting. Dus staan ze er vaker alleen voor of proberen ze het met partner of mantelzorger op te lossen. Daarom zijn er nu informatie, valkaartjes en filmpjes beschikbaar gekomen en is bestaand materiaal daar aan gekoppeld. De informatie is opgedeeld in opstaan mèt en zonder hulp van partner of mantelzorger. En kan uiteraard ook goed gebruikt worden door professionals, zoals jij, om mensen met een verhoogd valrisico voor te bereiden op die onverhoopte situatie of te wijzen op deze informatie.  

Hier zie je een van de filmpjes waar iemand zichzelf wegtrekt uit benarde positie. Meer weten? Kijk dan hier. 
Voor professionals is er een nieuwe gratis en geaccrediteerde E-learning module gemaakt over hoe je iemand na een val op ergonomische wijze van de grond helpt. Niet alleen handig voor professionals maar ook voor mantelzorgers. In een half uur leer je waar je op moet letten bij het begeleiden van iemand die gevallen is. Kijk maar op free-learning.nl waar deze is gefinancierd door Allyoucanlearn.