Home » PreGo! Tip – BeleidsSpiegel: ook voor bijzondere situaties

PreGo! Tip – BeleidsSpiegel: ook voor bijzondere situaties

Je hebt vast de BeleidsSpiegel Fysieke belasting al eens gebruikt voor je eigen organisatie. Je ziet dan waar je staat als zorgorganisatie voor wat betreft de kwaliteit van je beleid fysieke belasting en, als je de BeleidsSpiegel PSA gebruikt voor de psychosociale arbeidsbelasting. Je krijgt als het ware een spiegel voorgehouden.

De resultaten en de tips om aan je verbeterpunten te werken krijg je voor je eigen situatie in je mailbox. Zeer de moeite waard, ook omdat de inspectie bij de komende inspectierondes naar dit soort onderwerpen vraagt en je dan meteen een antwoord paraat hebt. 

Wist je dat je met de BeleidsSpiegel ook je beleid voor een aantal bijzondere situaties in beeld kunnen brengen?

Denk maar aan het thema dat ook in deze nieuwsbrief wordt besproken: het tillen van overledenen. Maar ook de meer complexe onderwerpen zoals de zorg voor cliënten met zwaar overgewicht (> 250 kg), collega’s die zwanger zijn, beleid als cliënten op de grond zijn gevallen, beleid om collega’s na een periode van rugklachten weer te laten re-integreren en het werken met zeer jonge zorgverleners of het omgaan met agressieve cliënten wordt in beeld gebracht. Ook op die punten zie je dus of jouw organisatie wellicht actiever aan de slag moet en ook hoe dat zou kunnen.

Je vindt onze BeleidsSpiegels op www.beleidsspiegel.nl waar je kunt kiezen tussen de versie voor fysieke belasting en de versie voor PSA (psychosociale arbeidsbelasting).