Home » PreGo! Tip – Aangekoekte of korrelige ontlasting: wat nu….

PreGo! Tip – Aangekoekte of korrelige ontlasting: wat nu….

Je kent het als zorgverlener vast wel: aangekoekte ontlasting die met veel moeite en vaak pijn en uiteindelijk soms een beschadigde huid verwijderd kan worden bij de cliënt. Allerminst prettig om te doen: zowel voor jou als voor je cliënt. En voor jou ook belastend, want je staat vaak te lang in een moeilijke houding.

Er zijn speciale producten op de markt zijn die hier een goede oplossing voor bieden. Als er sprake is van aangekoekte ontlasting, ga dan niet met water en zeep aan de slag, maar gebruik de speciale sprays of foams daarvoor. Spray een beetje schuim op de plek en laat het even inwerken. Zo wordt de aangekoekte ontlasting zacht en makkelijk te verwijderen. Je beschadigt de huid dan veel minder snel, het is minder pijnlijk en de huid wordt ook verzorgd. En het werkt natuurlijk ook voor jou veel prettiger. bus

Ook als de hand van de cliënt vervuild is, kan je door wat schuim in een washandje te doen en de hand van de cliënt in dit washandje te doen de huid schoonweken. Zo kan je de hand met veel minder moeite en pijn toch goed schoonmaken en de huid verzorgen.
Kijk hier maar; https://youtu.be/NQzEODngU10

Duur? Dat valt erg mee: jij bent sneller klaar en je client heeft veel minder snel last van een kapotte huid of vochtletsel. Als je dat tegen elkaar afweegt is zo’n spray wellicht zelfs goedkoop te noemen.