Home » PreGo! Tip – Aanbrengen van een tilband met behulp van glijzeil

PreGo! Tip – Aanbrengen van een tilband met behulp van glijzeil

Als je veel met glijzeilen werkt, word je er steeds handiger in en ga je steeds meer mogelijkheden zien. Zo kan een glijzeil handig zijn bij het uitkleden van een liggende cliënt, of bij het aanbrengen van een tilband van een passieve lift.

Als je de glij-eigenschappen van een glijzeil wilt gebruiken bij het uitkleden van een liggende cliënt bekijk je dit GoedGebruik filmpje:

Maar een glijzeil kan ook handig zijn bij het aanbrengen van een tilband van een passieve tillift. Dat werkt als volgt. Breng het glijzeil (tunnel) onder de cliënt aan, in ieder geval onder het bekken en de schouders. De cliënt ligt op de rug.  Vraag de cliënt het hoofd te draaien naar de kant waarheen je wilt draaien.  Gebruik de knie als hefboom om de cliënt op de zij te kantelen. Leg de tilband aan de rugzijde aan, een klein stukje onder de cliënt. Draai de cliënt rustig weer terug op de rug door aan de bovenkant van het glijzeil te trekken.  De tilband wordt nu aan jouw kant zichtbaar. Trek de restanten van de tilband onder de cliënt vandaan zodat de clips mooi vrij liggen. Je kunt nu de tilband aan het tiljuk van de passieve tillift bevestigen.

Ben je geen lezer en wil je liever zien hoe het precies gaat? Bekijk dan dit GoedGebruik filmpje: