Home » Nieuw! BlijfGezond Boekje

Nieuw! BlijfGezond Boekje

Zorg- en welzijnsprofessionals staan onder druk. Het kunnen omgaan met die druk, plezier in je werk houden en vooral gezond blijven is dus essentieel om de zorg- en welzijnsprofessionals die we nu hebben te behouden. Daarom heeft Gezond & Zeker een praktisch boekje ontwikkeld, vol praktische tips over hoe je gezond kunt blijven: het BlijfGezond Boekje.

LET OP! Vanwege de overweldigende interesse in het BlijfGezond boekje zijn ze op dit moment helemaal op. Er wordt gekeken naar een herdruk om aan de vraag te kunnen voldoen. Houd hiervoor deze website en onze nieuwsbrief voor in de gaten.

Bijzonder is dat het boekje zich niet beperkt tot één ziekmaker, bijvoorbeeld fysieke belasting of stress. In de praktijk zien we namelijk dat zorg- en welzijnsprofessionals in een neerwaartse spiraal terecht kunnen komen waarbij bijvoorbeeld een agressie incident leidt tot slecht slapen, piekeren, moeite krijgen om alle ballen op het werk (en thuis!) in de lucht te houden, ervaren werkdruk en misschien fysieke klachten.  

In het BlijfGezond Boekje vind je dan ook informatie en tips over fysieke belasting,  agressie, goed slapen, de overgang, werkdruk en het naast je werk hebben van mantelzorgtaken. En omdat we in de corona periode meer dan anders zijn geconfronteerd met het overlijden van cliënten, is er ook een hoofdstuk over gezond rouwen.

Hoewel het boekje bijna 90 bladzijden geeft, is het niet mogelijk om alle onderwerpen in detail te bespreken. Daarom vind je in het boekje allerlei QR codes. Als je die scant kom je bij aanvullende informatie over die ziekmaker. Of beter gezegd: de gezondhouder.

Het BlijfGezond Boekje is een uitgave van RegioPlus in het kader van Gezond & Zeker. Gezond & Zeker is een activiteit van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. De BlijfGezond boekjes worden verspreid tijdens de Gezond & Zeker evenementen en zijn via https://winkeltje.locomotion.nl/ aan te vragen.