Hoe pak je lichamelijke belasting goed aan? In de zorg hebben we hier natuurlijk al heel veel ervaring in. Die kennis en ervaring is een bron van inspiratie voor andere sectoren. Met de Goede Praktijken Competitie wordt het delen van deze goede praktijken gestimuleerd: tussen bedrijven, branches – binnen Nederland, maar ook op Europees niveau. Heb jij binnen jouw organisatie een goed voorbeeld van de aanpak van lichamelijke belasting? Doe dan mee aan de Goede Praktijken Competitie!
In het kader van de campagne Gezond werk: Verlicht de last! is de Goede Praktijken Competitie gericht op de aanpak van lichamelijke belasting. De aanpak van lichamelijke belasting in een bedrijf is maatwerk. Een goede inventarisatie, effectieve maatregelen en goede voorlichting zijn allemaal belangrijk om gezond en veilig te kunnen werken. De goede praktijken moeten laten zien welke maatregelen zijn getroffen en hoe men hiertoe is gekomen. Een ander belangrijke vraag is hoe de aanpak voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden gewaarborgd is.
Iedere winnaar van de Nederlandse competitie wint een prijs van €1.500. De jurywinnaars worden bovendien genomineerd voor de European Good Practice Award en zijn daarmee de Nederlandse inzending in de Europese competitie (2022).
Deze 15e editie van de Europese Goede Praktijken Competitie is onderdeel van de campagne voor een gezonde werkplek 2020-2022 Gezond werk: verlicht de last. Het doel van de competitie is om organisaties die de risico’s rond lichamelijke belasting op het werk actief beheersen in het zonnetje te zetten en goede praktijken te delen.
De awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek worden georganiseerd door EU-OSHA in samenwerking met de EU-lidstaten om buitengewone en innoverende bijdragen aan veiligheid en gezondheid op het werk te onderscheiden.
Wil je deelnemen? Kijk hier voor meer informatie.