Home » PreGo! Tip – O ja! Hoe krijg je ze zover…

PreGo! Tip – O ja! Hoe krijg je ze zover…

Het is niet voor niets dat de workshops voor ErgoCoaches op de Gezond & Zeker dagen over ‘hoe krijg ik mijn collega’s zo ver’ altijd vol zitten. Blijkbaar is dat wel een dingetje.  Een hele praktische manier om dit voor elkaar te krijgen is de beproefde Voilà-methode, waarbij je aan de hand van Huddles samen problemen oplost. Dat lijkt een eenvoudig idee en dat is het ook. Doe de Free Learning van Gezond & Zeker en AllYouCanLearn maar eens (klik hier).

Maar voordat je aan oplossingen kunt werken zullen jij en collega’s wat dan heet: een zeker ‘probleembenul’ of ‘probleembesef’ moeten hebben. Dat kun je doen met foto’s of filmpjes van echte situaties bij jou op de afdeling of groep. Of door elkaar eens in te tapen (filmpje).  Voor die situaties verzin je vervolgens samen oplossingen: voilà!  

Zorgorganisatie S&L Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking probeert die bewustwording te stimuleren door de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting in wissellijstjes op te hangen op strategische plekken; de kliklijstjes. De ErgoCoaches van S&L Zorg hebben mooie printjes van alle praktijkrichtlijnen, zodat er regelmatig een andere praktijkrichtlijn in de lijstjes staat te shinen. Dat leek ons een leuke, goedkope en creatieve manier om (al is het maar iets!) bij te dragen aan het probleembenul en daarmee aan het oplossen van fysieke overbelasting.