Home » PreGo! Tip – Drempelhulp

PreGo! Tip – Drempelhulp

Drempels ben je in de zorg liever kwijt dan rijk. Je moet er elke keer over heen rijden met rolstoel, tillift of andere al dan niet zware zaken. Dat kost onnodig veel kracht en kan schokken opleveren wat ook onplezierig is.

Natuurlijk zijn er motortjes die je in kunt bouwen, zelfs in tilliften. Ze leveren genoeg kracht om over een drempel te rijden. Het schokken kan dan wel blijven bestaan. Met een plafondtilsysteem in plaats van een over de vloer verrijdbare tillift, heb je helemaal geen last van drempels en de beweging blijft soepel, zonder schokken. Maar zeker in de thuiszorg zijn dat soort oplossingen lastiger. Zeker als er tijdelijk zorg verleend wordt. Dan kan je dus toch last houden van drempels.  

Daar zijn gelukkig handige oplossingen voor. Soms is het mogelijk om een drempel, al dan niet tijdelijk, er even uit te ‘tikken’. Als dat niet kan, denk dan aan indrukbare drempels van zacht materiaal: vaak iets met rubber. Je kunt daar vrij makkelijk overheen rijden en er blijft toch een richel bestaan. Die richel kan immers nodig zijn bijvoorbeeld naar de badkamer als waterkering: te zorgen dat water niet de badkamer uitloopt.

Tenslotte zijn er speciale drempelhulpen: ze zijn in allerlei vormen en maten te koop en meestal niet al te duur. Je kunt ze zowel tijdelijk als permanent in zetten, ook als een cliënt op vakantie gaat. Google maar eens en kijk op sites zoals www.drempelhulp.nl.