PreGo! Tip – ErgoCoaches en vakliteratuur

Als ErgoCoach is het ingewikkeld om je vakliteratuur bij te houden. Artikelen zijn lastig te vinden en vaak erg duur. Toch kan het zeer de moeite waard zijn om kennis te maken met hoe het met fysieke belasting en de oplossingen gaat in andere landen.

Een van de tijdschriften die probeert om dat voor jou makkelijker te maken is het International Journal of Safe Patient Handling & Mobility. Het juni nummer is geheel gewijd aan alles rond transfers, fysieke belasting en Covid 19. Je treft er oplossingen aan uit de USA, Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en hoe men daar omgaat met transfers en infectiepreventie thuis en in zorgorganisaties. Heel informatief! Op het fotootje uit het tijdschrift zie je collega’s in pak sjouwen met tilhulpmiddelen. En zo zijn er steeds nieuwe thema’s per nummer.  

Het tijdschrift is helaas niet gratis, maar is online te raadplegen en als lid van Gezond & Zeker kan je voor 25 dollar een jaar lang alles lezen en printen. Wellicht kan je dat als groep ergocoaches doen? Bij aanmelden wel even aangeven dat je lid bent van Gezond & Zeker: je ziet ons logo er vanzelf tussen staan. Mocht je moeite hebben met Engels lezen, dan zit er een vertaalknop op die je binnen een paar seconden een Nederlandstalig artikel voorschotelt. Dat werkt verbazingwekkend goed: een enkele, vaak grappige, miskleun daargelaten.
Voor het juni nummer kun je hier klikken.

En deze artikelen staan er deze keer in:
• De impact van het Coronavirus (COVID-19): best practices.
• Onderzoek naar de invloed van COVID-19 op het vermogen van een zorgverlener om in de thuiszorg te werken
• Beleidsplan voor de COVID-19-units in een traumacentrum van niveau 1 in Florida
• Veilige behandeling en mobiliteit van patiënten, infectiepreventie en -bestrijding, en COVID-19
• Beheer van COVID-19 en mobiliteit van patiënten in de National Health Service (NHS) van het Verenigd Koninkrijk
• De impact van COVID-19 op Moving & Handling (M&H) in Nieuw-Zeeland