Home » Vernieuwing Gezond & Zeker

Vernieuwing Gezond & Zeker

Zijn jouw zorgprofessionals en managers al duurzaam inzetbaar? Bewegen zij mee met de ontwikkelingen in de sector en de uitdagingen waar uw organisatie voor staat? Zijn ze gezond en vitaal genoeg om de toenemende complexiteit en werkdruk aan te kunnen? Zijn ze goed opgeleid en toegerust voor hun taken in de toekomst? Hebben zij voldoende vooruitzichten op werk in de toekomst? Kunnen we al deze vragen beantwoorden in deze tekst? Natuurlijk niet, maar we hebben Gezond & Zeker vernieuwd!

Gezond en Zeker vernieuwingZo hopen we jullie te helpen bij het beantwoorden van zulke vragen. Dit doen we via het jaarlijkse innovatiecongres (voorheen: Gezond & Zeker kennisdagen) en meerdere keren per jaar, de regionale bijeenkomsten bij onze werkgeversorganisaties. Alles, rondom de thema’s fysieke belasting, psychische belasting, agressie en het verminderen van werkdruk en dús het voorkomen van verzuim, maar ook ontwikkeling en loopbaan is terug te vinden op één brede website: blijfinzetbaar.nl. Daarbij draait het niet alleen om jou, maar biedt de site informatie aan teamleiders, leidinggevenden, beleidsadviseurs én aan HR- en arbo professionals, ergo coaches en andere medewerkers om zo gezamenlijk verzuim op de werkvloer te voorkomen en de inzetbaarheid te vergroten. Want daarin moet je niet alleen zijn; zulke vraagstukken pak je samen aan.

Neem eens een kijkje: Je vindt er bijvoorbeeld een beschrijving van Het Huis van Werkvermogen [hier werken veel van onze regio’s mee, vandaar dat ik het noem, maar iets anders mag zeker ook]. Hier worden de zeven factoren beschreven die invloed hebben op de inzetbaarheid van werknemers. De methode legt de aanpak van duurzame inzetbaarheid uit aan de hand van die factoren en is bruikbaar voor zowel managers als werknemers zelf.