Home » Programma Gezond & Zeker LIVE!

Programma Gezond & Zeker LIVE!

Maandag 17 januari organiseert Gezond & Zeker de eerste ‘Gezond & Zeker LIVE!’. In deze interactieve online talkshow praten we je bij over de laatste inzichten rondom fysieke belasting, agressie en werkbalans in zorg en welzijn. Aan het woord komen wetenschappers, experts en ervaringsdeskundigen. Van hen krijg je praktische tips waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt.

De volgende thema’s en sprekers staan op het programma:

  • Gezond & Zeker heeft de afgelopen twee jaar in samenwerking met de Zeeuwse zorg-organisatie SVRZ onderzoek gedaan naar de inzet van plafondliften. De resultaten van dit onderzoek zijn ronduit positief. Onderzoeker Hanneke Knibbe en SVRZ praten je bij over dit onderzoek. Wat zijn de resultaten en ervaringen?
  • Helaas komt agressie voor in de zorg. Effectief leren omgaan met boze of dwingende mensen is essentieel voor zorgprofessionals. Als eerste begint dit bij goed zorgen voor jezelf, je eigen grenzen weten aan te geven en rustig kunnen blijven in een spannende situatie. De tweede stap is het herkennen van het gedrag van de ander, waarom is er sprake van agressie? De derde stap is het geven van een bijpassende effectieve reactie. Trainer Ivo Spanjersberg laat je het verschil inzien tussen frustratie gedrag en dwingend, persoonlijk gedrag. Ook kijkt hij naar de effectieve manier om hier mee om te gaan, door middel van de ‘wapenkast’.
  • Voor zorgmedewerkers en hun leidinggevenden was en is Corona de ultieme stress test. Hoe ervaarden zij dat, gingen wij daarmee om en wat zijn leerervaringen? Ronald Geelen (psycholoog) maakte de golven en quarantaines van nabij mee, en deelt zijn indrukken. En laat je ook jouw ervaringen delen.
  • Nathalie van Bergen-Bijveld van BrabantZorg neemt je mee in de nieuwe richtlijnen die gelden rondom glijzeil-gebruik. Ze gaat in op de verschillen tussen 1 en 2 laags glijzeilen en demonstreert dit live.
  • Wouter de Jong neemt je mee in zijn sportschool voor de geest en traint je brein. Hoe zorg je voor meer veerkracht en hoe blijf je wendbaar en flexibel? Zijn bijdrage tijdens Gezond & Zeker LIVE! is een proteïne shake voor je hersenen en helpt jou om meer effectiviteit en plezier in je werk te hebben! 

Daarnaast lanceren we tijdens Gezond & Zeker LIVE! het BlijfGezond boekje! Alle offline en online aanwezigen kunnen na afloop van Gezond & Zeker LIVE! het boekje gratis ontvangen.

Gezond & Zeker LIVE! is alleen digitaal via een livestream bij te wonen. Het wordt een interactieve middag, via de livestream kun jij al je vragen stellen en deelnemen aan wat er gebeurt op het podium.

Vanaf 13:00 uur start het live programma tot ongeveer 15:30 uur. 

 

Een ticket voor Gezond & Zeker LIVE! in het NBC kost € 9,95. De inschrijving voor Gezond & Zeker Live opent op donderdag 21 oktober.

Zien we je op 17 januari in het NBC Nieuwegein? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.