Home » PreGo! Tip – Thuiswerk en Beeldschermwerk aan de Keukentafel: hoe zit dat nou?

PreGo! Tip – Thuiswerk en Beeldschermwerk aan de Keukentafel: hoe zit dat nou?

Tijdens de Corona crisis zijn veel zorgverleners onmisbaar om de uitbraak het hoofd te bieden en ernstig zieke patiënten er door te slepen.

Toch werken veel werknemers uit de zorg ook tijdelijk, noodgedwongen, maar net zo hard vanuit huis, vaak achter een beeldscherm. Lang achter een laptop werken aan de keukentafel is natuurlijk als het maar voor eventjes is, niet zo erg. Maar als je echt langduriger vanuit huis werkt achter een beeldscherm, probeer dan ook daar je werkplek zo goed mogelijk in te richten: je scherm, je stoel en je tafel stel je zo goed mogelijk in. En natuurlijk mag je daarbij best een paar dikke boeken bij gebruiken om bijv. de hoogte van je scherm precies goed in te stellen. Een los, extra toetsenbord kan ook helpen om jezelf niet te zwaar te belasten als je alleen een laptop hebt. Ze zijn meestal niet zo duur en gelukkig nog niet ‘opgehamsterd’ en snel thuis bezorgd.

En het gaat immers niet alleen om het éénmalig goed instellen van alles, maar ook om wat je zelf daar verder mee doet. Onderuit gezakt zitten op de allerbeste, duurste, ergonomisch ingestelde stoel werkt immers totaal niet en is eigenlijk geldverspilling. Maar ook andere dingen zoals regelmatig even opstaan en lopen zijn enorm belangrijk. Zitten wordt niet voor niets het ‘nieuwe-roken’ genoemd.

Er zijn deze filmpjes gemaakt waarin je alles nog eens snel en makkelijk toegelicht krijgt.  

En natuurlijk is er ook een gratis en door de V&VN geaccrediteerde e-learningmodule over beeldschermwerk gemaakt. Dan kan je toch nog vanuit huis een punt verdienen. Deze module kun je hier vinden.