Home » PreGo! Tip – Gratis e-elearning modules voor jou over handhygiëne en infectiepreventie

PreGo! Tip – Gratis e-elearning modules voor jou over handhygiëne en infectiepreventie

In het contact met patienten met het Corona-virus zijn uitzonderlijk strenge maatregelen nodig: denk maar aan de mondkapjes en brillen, waar nu een tekort aan dreigt. Maar ook om infecties te vookòmen zijn maatregelen van groot belang. Je kent ze vast: van het voorkomen van fysiek contact, afstand houden tot geen handen schudden en handen wassen. Op deze site vind je veel nuttige informatie.

Handhygiëne hoort daar dus ook bij, maar dat is ook los van de huidige Corona uitbraak van groot belang. Uit onderzoek blijkt dat de naleving van de handhygiëne-regels in de verpleeghuizen over het algemeen laag is. In slechts ongeveer 1 van de 8 gevallen dat handhygiëne toegepast zou moeten worden, wordt dat ook werkelijk gedaan. Maar hoe zit het dan precies? Als je geen fysiek contact hebt met een cliënt mag je dan handhygiëne overslaan? Wanneer moet je handschoenen gebruiken? Omdat er veel verwarring is over dit soort dingen heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond, samen met Erasmus MC, specifiek voor verpleeghuizen de Free Learning module ‘Handhygiëne’ ontwikkeld. Aan de hand van films, tekeningen en feedback leer je alles wat je moet weten over handhygiëne.  En nu is er ook een speciale versie voor de thuiszorg (‘Handhygiëne in de thuiszorg’).

De derde (‘BRMO in de thuiszorg’) gaat over hoe je  als thuiszorgmedewerker de verspreiding van deze Bijzonder Resistente Micro-Organismen (BMRO) kunt voorkomen.

En tot slot dekt de Free Learning ‘Infectiepreventie’ een wat breder kennisgebied.

Alle modules zijn natuurlijk gratis en zonder in te loggen te doorlopen via www.freelearning.nl  Als je ook V&VN accreditatiepunten wilt betaal je € 4,- administratiekosten.