Home » Doe de achterdeur dicht – over leidinggeven aan bevlogenheid

Doe de achterdeur dicht
over leidinggeven aan bevlogenheid

Kennisbijeenkomst van
Bevlogenleiderschap.nl en het Trimbos-instituut

Teamleiders en planners in de langdurende zorg hadden afgelopen zomer – en misschien nog steeds – één groot probleem op te lossen: hoe krijg ik mijn diensten bezet?

Het grote tekort aan personeel in de zorg speelt niet alleen in de zomer. Voor veel organisaties duurt de zomer het hele jaar. Er wordt van alles bedacht om personeel te werven. Maar het blijkt dat de achterdeur van zorgorganisaties wagenwijd open staat.

Op dinsdag 20 november organiseert Bevlogenleiderschap.nl in samenwerking met het Trimbos-instituut een kennisbijeenkomst in Utrecht. Je bent van harte welkom om de bijeenkomst kosteloos bij te wonen.

De achterdeur van zorgorganisaties staat open

Het ziekteverzuim stijgt weer, het aantal burn-outs neemt toe en binnen 2 jaar is 50% van de nieuwe medewerkers al weer vertrokken en vaak ook helemaal de zorg uit. We moeten de achterdeur dicht doen! Wanneer medewerkers met plezier werken, ja zelfs bevlogen zijn, dan heeft dat een positief effect op het verloop en verbetert de uitstraling als werkgever in een krappe arbeidsmarkt. En het mooiste: ook de resultaten (persoonsgerichte zorg, financiën e.d.) verbeteren. Bevlogenheid van medewerkers, daar gaat het om. En leidinggevenden – en medewerkers zelf – kunnen daar van alles aan doen.

Inspirerende bijeenkomst met een oplossingsrichting

In een inspirerende en praktische themabijeenkomst voor bestuurders, HR professionals en leidinggevenden, nemen Paul Uittenbogaard en Henk Schoep ons mee in de achtergronden van bevlogenheid en burn-out en wijzen een weg om medewerkers met plezier optimaal te laten functioneren.
We gaan onder meer aan de slag met de volgende vraagstukken:

  • Hoe doen we de achterdeur dicht?
  • Bevlogenheid, de tegenhanger van burn-out?
  • Wat bevordert en wat belemmert de bevlogenheid van de zorgmedewerker?
  • Welke rol speelt de direct leidinggevende bij bevlogenheid van medewerkers?
  • Welke interventies kun je inzetten ten behoeve van het bevorderen en versterken van bevlogenheid?

Voorafgaand aan deze presentatie en als inleiding voor het thema  zal mevrouw Dr. Bernadette Willemse (Trimbos-instituut) de resultaten presenteren van de laatste  Monitor Woonvormen Dementie. Zij bespreekt de thema’s Leiderschap, zelfsturing en teamsamenwerking in de verpleeghuiszorg voor mensen met dementie.

Interesse?

Meer informatie