Home » In memoriam: Ronald Geelen

In memoriam: Ronald Geelen

Begin april overleed Ronald Geelen. Hij was vanaf het begin bij Gezond & Zeker betrokken. Als je aanwezig was op een van de Gezond & Zeker dagen heb je hem vast gezien of ontmoet. Hij kwam vaak op zijn motor. Jarenlang zette hij zich met veel passie in voor zorgmedewerkers èn voor cliënten. Hij zag dat ze niet zonder elkaar konden en had altijd aandacht voor beiden. Al zijn teksten, de workshops, zijn inbreng bij e-learningmodules, de agressie-pocket en nog heel veel meer waren daarvan doordesemd. 

Zijn inbreng was altijd heel afgewogen, zorgvuldig en met liefde en aandacht voor eenieder. Zijn manier van schrijven is heel herkenbaar. Als geen ander was hij in staat om subtiele gevoelens kernachtig en in eenvoudige taal te vertalen. Soms met een korte zin, een betekenisvolle glimlach, een korte pauze of een verhaal waarmee ineens alles duidelijke werd. Bijzonder zijn bijvoorbeeld zijn sprookjes. Ze nodigen uit tot lezen en helpen zorgverleners complex gedrag en gevoelens bij cliënten en bij henzelf beter te begrijpen. Ronald’s teksten en boeken zijn en blijven van onschatbare waarde.

Ronald was een warme persoonlijkheid met liefde voor de zorg: een mooi mens. We missen hem en zijn bijzondere inbreng voor Gezond & Zeker. We wensen zijn vrouw en andere nabestaanden de kracht om dit grote verlies te dragen.