Home » Het Gebruiksboekje Vernieuwen: doe jij ook mee?

Het Gebruiksboekje Vernieuwen: doe jij ook mee?

Vaardigheden zijn en blijven van groot belang voor iedereen die met fysieke belasting in de zorg bezig is. Vaardigheden om de cliënt te ondersteunen bij zelfredzaamheid, vaardigheden om hulpmiddelen optimaal te gebruiken en vaardigheden om zelf optimaal te bewegen.

Je kent vast het GebruiksBoekje met per techniek een uitleg in 3 stappen met tekeningen voor een hele serie technieken. En natuurlijk de filmpjes die daar bij horen en de gratis pdf’s?

Het GebruiksBoekje is al weer 8 jaar oud en dus is het de allerhoogste tijd voor een herziene druk. Er zijn immers nieuwe hulpmiddelen, nieuwe wetenschappelijke inzichten en natuurlijk ook slimme ideeën uit de praktijk die gedeeld moeten worden!

Het boekje is destijds gemaakt met financiering van ZonMw, sociale partners en Gezond & Zeker vanuit RegioPlus. Vanuit Gezond & Zeker wordt het samen met de schrijvers van LOCOmotion de komende maanden herzien en verbeterd. Daarvoor kunnen we ook jouw inbreng goed gebruiken!

Heb je zin om mee te doen? Meld je zo snel mogelijk aan!

We vragen je dan om feedback over het huidige boekje, om suggesties om technieken aan te passen, eruit te halen of juist toe te voegen en we zullen een bijeenkomst houden om de vaardigheden met elkaar te demonstreren en bespreken. De technieken die opgenomen worden zullen ook biomechanisch getoetst worden aan de Praktijkrichtlijnen uit de Arbocatalogi. Meld je aan via info@blijfinzetbaar.nl.