Home » Denk jij mee? Het vernieuwde Gezond & Zeker Paspoort

Denk jij mee? Het vernieuwde Gezond & Zeker Paspoort

Je kent hem vast wel: het Ergocoach paspoort. Net zoals andere Gezond & Zeker tools wordt ook dit paspoort  vernieuwd. Het paspoort krijgt een nieuw jasje en ook naar de inhoud wordt opnieuw gekeken. Vind jij het leuk om hierover mee te denken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat moet je nou eigenlijk precies kennen (opleidingseisen) en kunnen (taakomschrijving) als je je bezig houdt met fysieke belasting en duurzame inzetbaarheid? Is een opleiding verplicht? Wat moet de opleiding bieden? Wat moet ik precies kunnen en wat zijn mijn taken? Omdat jouw rol hierin nauw samenhangt met je specifieke taak en werkomgeving, zijn er geen uniforme antwoorden. Toch willen mensen houvast . Daarom is een aantal jaar geleden het paspoort voor ergocoaches ontwikkeld.

De zorg en alle werkzaamheden hierin veranderen in een snel tempo. Daarom is dit paspoort aan een update toe. Het zou beter aan moeten sluiten bij de huidige eisen, de Praktijkrichtlijnen en de manier waarop  met scholing en training wordt omgegaan. Het doel is dat je met dit paspoort voor alle zorgverleners zorgvuldig de scholing en training op het gebied van fysieke belasting bij kunt houden en verantwoorden.

Een dezer dagen is de ruwe vernieuwde versie van dit paspoort klaar waar al enkele belangrijke sleutelfiguren uit de praktijk naar kijken. Maar we zijn ook zeer benieuwd naar jouw feedback. We verwerken alle reacties in een definitieve versie die voor iedereen beschikbaar zal zijn via onze website.  Lijkt je het leuk om hieraan bij te dragen en jouw feedback te geven? Stuur je contactgegevens dan in via het contactformulier.

Behalve de versie voor zorgverleners wordt ook het paspoort voor mensen werkzaam in ondersteunende diensten herzien. Mocht je daarover willen meedenken; heel graag! Laat het ons dan ook via het contactformulier weten.

Contact