Home » Beleidsrichtlijn Psychosociale Ondersteuning Zorgprofessionals beschikbaar

Beleidsrichtlijn Psychosociale Ondersteuning Zorgprofessionals beschikbaar

Deze beleidsrichtlijn geeft informatie en adviezen waarmee zorgorganisaties stressgerelateerde gezondheidsklachten zoveel mogelijk kunnen voorkomen. De coronacrisis vormde de aanleiding voor de ontwikkeling van deze beleidsrichtlijn.

Zoals jij als geen ander weet leverden zorgprofessionals toen uitzonderlijke prestaties in de strijd tegen corona. Zij moesten in onzekere en stressvolle situaties hun werk blijven doen en zo ontstond de behoefte aan een landelijke standaard. Ook na de crisis blijven ingrijpende gebeurtenissen onderdeel van het werk. Dat maakt zo’n beleidsrichtlijn ook nu relevant. 

Het is een landelijke standaard geworden voor optimale psychosociale ondersteuning in de zorgsector, met gemeenschappelijke taal, op bewijs gebaseerde inzichten en praktische aanbevelingen.

Ook voor jou als zorgprofessional de moeite waard. Je ziet bijv. wat je eigen verantwoordelijkheid is en welke psychosociale ondersteuning je kunt en mag verwachten van je leidinggevende en je zorgorganisatie.

Je  kunt de beleidsrichtlijn downloaden via www.richtlijnzorgprofessionals.nl en gebruik ook onze Gezond & Zeker BeleidsSpiegel PSA op www.beleidsspiegel.nl