Home » Agressie in de zorg & het doen van aangifte | Bijeenkomsten ministerie van VWS

Agressie in de zorg & het doen van aangifte

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen uit zorg- en welzijnsorganisaties die zich bezighouden met agressie tegen zorgmedewerkers en/of het aangiftebeleid van hun organisaties.

Eerste bijeenkomst in april
De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 22 april van 9.30-13.00 uur te Roermond (regio Limburg). Hierna volgen nog negen bijeenkomsten, verspreid over het land.

Agressie in de zorg
Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn komt helaas regelmatig voor. Zowel patiënten en cliënten als hun naasten vertonen steeds vaker agressief gedrag. Er wordt weinig aangifte gedaan, terwijl dat juist een krachtig signaal afgeeft: agressie hoort er niet bij. Een belangrijk signaal, zowel voor de dader als voor medewerker(s). Daarom vraagt het ministerie van VWS aandacht voor agressie in de zorg en organiseren ze tien regionale bijeenkomsten in het land over dit thema.

Programma
Tijdens deze bijeenkomsten krijg je van experts van politie en OM informatie en handvatten over het doen van aangifte als jouw medewerkers of collega’s te maken krijgen met agressie. Zorgorganisaties vertellen over hun succesvolle aanpak (best practices) rondom incidentmeldingen en aangifte doen. En je kunt samen met collega’s en experts van de politie en het openbaar ministerie over dit onderwerp in gesprek.

Geïnteresseerd?
Via deze pagina kan je je opgeven voor de bijeenkomst in Limburg, of alvast je interesse kenbaar maken voor één van de andere bijeenkomsten. Je ontvangt dan bericht zodra er een nieuwe bijeenkomst in jouw regio is gepland.