Home » Geen categorie » Events » Netwerkgroep Mobiliteit

Netwerkgroep Mobiliteit

Thema: Social Media en de arbeidsmarkt
Organisaties in Den Haag en nieuwe waterweg noord werken al langer samen om, intrasectoraal, medewerkers te behouden voor de sector. Door zich op reguliere vacatures te oriënteren, door het inzetten van mobiliteitsplaatsen, en door te detacheren en te plaatsen, worden processen versneld. Zo behalen deze organisaties samen resultaat. ZorgZijn werkt ondersteunt en faciliteert actief dit mobiliteitsnetwerk van deelnemende aangesloten organisaties. De deelnemers aan de netwerken Mobiliteit komen 4 keer per jaar bijeen. De bijeenkomsten duren maximaal 2,5 uur.

Programma
Social Media zijn al een paar jaar niet meer weg te denken uit onze maatschappij en uit de arbeidsmarkt. Maar welk effect hebben social media op de arbeidsmarkt en op solliciteren?

Linkedin is inmiddels goed ingeburgerd, maar welke ontwikkelingen en trends zijn er nog meer? En hoe kunnen we andere bekende social media ook op een professionele manier inzetten: Facebook, Instragram, Whatsapp, Pinterest, YouTube etc? Welke nieuwe apps, websites en platforms zijn nu nog minder bekend maar gaan wellicht een grotere rol spelen in de nabije toekomst?

  • Gaan sollicitanten voortaan “swipend” via hun smartphone solliciteren?
  • Kun je via een app als door een glazen deur naar binnen kijken bij organisaties?
  • Kan een “live”-app zoals Facetime of Skype het gesprek vervangen?
  • Is de sollicitatiebrief eigenlijk nog wel gewenst of is daar straks ook een app voor?
  • En wat zijn eigenlijk de regels en etiquette voor social media gebruik in combinatie met solliciteren, voor zowel de kandidaat als de werkgever?In deze interactieve lezing vertelt Tessa Faber meer over de ontwikkelingen en trends op het gebied van social media en solliciteren en gaat ook graag de discussie aan. Zij is zelf zeer actief op diverse social media en nodigt jullie van harte uit in haar digitale arbeidsmarkt van de 21e eeuw!

Na afloop is er gelegenheid tot netwerken.

Interesse?

Meer informatie