Home » Geen categorie » Events » Energiek werken

Energiek werken

De (zorg)wereld is volop in beweging en dat vraagt van jou voortdurend flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Van jou wordt verwacht dat je in staat bent je aan deze veranderingen aan te passen, dat je inzetbaar bent en blijft, je je blijft ontwikkelen en vooral goede zorg blijft leveren. En jij? Jij wilt vooral lekker werken, je talenten benutten en van betekenis zijn in dat wat je doet met een goede balans in werk én privé. Om lekker te kunnen (blijven) werken is het goed om af en toe stil te staan. Stil te staan bij wat jou iedere dag motiveert om naar je werk te gaan.

Energie, vitaliteit?
Het is goed om jezelf af te vragen wat je wilt, wat je kunt, wat je motiveert en wat jou uitdaagt. Echter om duurzaam lekker te werken, je talenten optimaal te benutten, voortdurend inzetbaar te zijn en goed om te gaan met de snel veranderende omstandigheden in werk en privé is meer nodig: energiek of vitaal zijn. Uit onderzoek blijkt dat energieke medewerkers ruim 40% beter presteren. Het verschil tussen energieke en futloze medewerkers bedraagt zelfs een factor 10. Wat betekent dat voor jou? Heb jij je weleens afgevraagd wat het voor jouw loopbaan zou betekenen als jouw energie c.q. vitaliteitsniveau 10% stijgt?

Energiek of vitaal zijn is meer dan gezond en lichamelijk fit zijn. Het is in balans zijn, zowel fysiek (hoe fit ben je lichamelijk, slaap, eet, beweeg, ontspan je goed?), mentaal (in welke mate kun je doelen stellen, je aandacht en talenten hierop richten en focus houden?), emotioneel (hoe voel je je, wat inspireert je en hoe ga je om met negatieve ‘triggers’?) als zingevend (in welke mate doe je in werk en privé dingen die belangrijk voor je zijn en bij je passen?). Het is geen optelsom der delen. Het is belangrijk dat het goed gaat op elk gebied. Ben je in fysieke topconditie en goed in staat je mentaal te focussen op je kerntaak, maar doe je werk waaruit je weinig betekenis haalt of voel je je niet thuis in je team? Dan lek je door de geringe verbondenheid met het werk energie. Met een negatief effect op je werkplezier, je inzetbaarheid, je loopbaan, je totale prestatie én die van je organisatie. Wil je het beste uit jezelf en je loopbaan halen dan heb je voldoende energie nodig. Dit vraagt op de eerste plaats zelfreflectie en zelfbewustzijn. Iets waar vaak onvoldoende tijd voor wordt genomen. Deze workshop biedt jou daar alle gelegenheid voor.

Wat kun je van deze workshop verwachten?

Raken, doen en ervaren
In deze 3 uur durende workshop leer je wat menselijke energie is en hoe je deze kunt optimaliseren. Je gaat op een interactieve en praktische manier aan de hand van concrete opdrachten aan de slag met de vier factoren van energie. Mirjam van Roer begeleidt het proces, coacht en legt voortdurend de link naar theorie en praktijk. Aan de hand van een biofeedbackmeting (Heartmath) demonstreert Mirjam bij één van de deelnemers wat je zelf kunt doen om optimaal herstel te bevorderen. Voor velen is dit een ware eyeopener waardoor je getriggerd raakt om dat wat je gezien hebt direct toe te passen in je dagelijks werk.

Bewustwording, persoonlijk leiderschap en zelfactivatie centraal
De workshop zorgt niet alleen voor bewustwording en inzicht maar zorgt er tevens voor dat je met je eigen acties en nieuwe energie direct aan de slag gaat. Mirjam van Roer stuurt erop dat jij in ieder geval één of twee concrete acties hebt om je energie niveau te vergroten. Niet eenmalig maar 24/7, zodat je je loopbaan weer een boost kunt geven.

Positiviteit en plezier
De workshop straalt energie en plezier uit. De workshop richt zich op mogelijkheden om te groeien en niet zozeer op problemen die ‘gerepareerd’ moeten worden.

Interesse?

Meld je aan