Home » Geen categorie » Events » Duurzame inzetbaarheid en de oudere medewerker

Duurzame inzetbaarheid en de oudere medewerker

De gemiddelde pensioenleeftijd stijgt de komende jaren steeds verder. Regelingen voor vervroegde uittreding zijn allemaal afgeschaft. Dit alles heeft grote gevolgen voor oudere werknemers. Veel werknemers kampen met problemen en levensvragen die een belemmering vormen voor hun inzetbaarheid. Bijvoorbeeld werkdruk, moeilijk kunnen omgaan met technologische en andere vernieuwingen of gebrek aan vitaliteit. Gevolg is onder meer dat het ziekteverzuim binnen deze groep toeneemt.

Anderzijds zijn er genoeg oudere werknemers die waardevol zijn voor een organisatie door hun kennis en ervaring. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat deze groep inzetbaar, gezond en fit blijft.

Inhoud
We gaan met elkaar in gesprek over hoe we zowel de organisatie als de oudere medewerker kunnen stimuleren om vooruit te kijken en te denken. Hoe kunnen we deze groep helpen met meer inzicht in hun situatie, hun perspectief en kansen en aanzetten tot de juiste actie? Belangrijke begrippen tijdens deze praktische bijeenkomst zijn inzicht, eigenaarschap en actie.

Wil je meer informatie of je aanmelden?

Bekijk het programma