Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

21012 Deelnemers

Aanmelden

ZELFREDZAAMHEID

Nieuwtjes

Gezond & Zeker beeldmerk Toon alles

Agenda

Zelfredzaamheid in de zorg

Zelf doen, zelf je keuzes maken, zelf bepalen waar, wanneer en hoe je iets doet. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het voor velen niet. Wachten tot er iemand komt om je naar het toilet te helpen, je aan te kleden, je eten klaar te maken en ga zo maar door. Niet meer zelfredzaam zijn gooit je leven op zijn kop en maakt je afhankelijk.

Bevorderen dat mensen zolang mogelijk zelfredzaam zijn is dan ook een kerndoelstelling van zorg verlenen. Maar het is ook een zeer complexe doelstelling, want zelfredzaamheid heeft vele kanten. Soms zeer praktische, zoals zelf naar het toilet kunnen, maar soms ook puur gevoelsmatige: zoals jezelf kunnen redden in een groep mensen.

De Gezondheidsraad geeft aan dat zelfredzaamheid enorm belangrijk is en steeds belangrijker wordt, maar dat er nog erg veel moet gebeuren juist op dit terrein. Op dit deel van de website van Gezond & Zeker vind je meer informatie daarover die ook steeds uitgebreider zal worden. Ook één van de thema’s van de Gezond & Zeker Kennisdagen 2011 was zelfredzaamheid. 

Meer weten?

  • In het Gezond & Zeker Magazine is gedurende heel 2011 ruim aandacht besteed aan het thema Zelfredzaamheid. In elk nummer kun je een katern vinden met veel informatie, een interview met cliënten en tips.
  • De bekende PreGo! Tips zijn ook uitgebreid met een zelfredzaamheidsdeel.
  • Neem eens een kijkje in de Hulpmiddelengids Handig bij Zelfstandig van de Gemeente Amsterdam.

 

Heb je vragen, wil je meer weten of heb je tips voor ons over zelfredzaamheid, email deze naar info@gezondenzeker.nl.

 

Please wait