Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

21022 Deelnemers

Aanmelden

E-LEARNING

Veelgestelde vragen over de e-learning

De Gezond & Zeker E-Learning modules zijn een relatief nieuwe manier om kennis op te doen over fysieke belasting of agressie in zorg maar ook in welzijn. Heb je vragen over een module, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen of we je daarmee al verder kunnen helpen. Zo niet neem dan contact met ons op. 


Ik wil de module nogmaals doen, maar ik krijg alleen mijn vorige score te zien, hoe kan dat?
Dit heeft te maken met een instelling van je computer. Dit is eenvoudig op te lossen, volg hiervoor bijgaande handleiding.

De uitleg op mijn antwoorden komt in een blok over de vragen heen, ik kan dan de vraag niet teruglezen.
Je kunt de antwoorden gewoon ‘oppakken’ met je muis en opzij zetten/slepen zodat je wel alles kunt lezen. Dit heeft te maken met scherminstellingen die bij elke organisatie/persoon weer anders zijn.

Kan ik de vraag nog een keer opnieuw doen?
Ja, dat kan door op het icoontje met de peil naar links (midden op de pagina onderaan) te drukken. Je kunt dan de vraag nogmaals doen. Let hierbij goed op: de mogelijkheden worden in een andere volgorde weergegeven.

Ik had een score boven de 80% maar kan geen certificaat uitprinten.
Dat komt omdat je op het tekentje van je score (een rondje met een lijn erdoor) hebt geklikt. Daarmee sluit je direct de module af. Is je score hoger dan 80% dan is het icoontje van het certificaat (een rechthoekje met hierop lijnen) donker van kleur. Als je dit aanklikt kom je in het scherm dat je je certificaat kunt uitprinten.

Ik wil mijn certificaat nog een keer uitprinten of op een later moment uitprinten, kan dat?
Je kunt het certificaat maar één keer kunt uitprinten. Dit heeft een reden: Omdat in de zorg vaak meerdere collega's van eenzelfde computer gebruik maken hebben wij ervoor gekozen met open modules te werken. Je kunt hierdoor vanaf dezelfde computer een module net zo vaak doen als je wilt. Maar je kunt het certificaat maar één keer printen wanneer je de vereiste score hebt behaald, anders zou iedereen die na je komt op die computer het certificaat ook kunnen printen!
Als je het certificaat nog een keer wilt uitprinten moet je dus nog een keer de module maken. Je moet dan wel het geheugen leeg maken van de computer. Dit kun je doen volgens deze handleiding

Module Steunkous, vraag 4. Volgens mij het ik het goede antwoord gegeven, maar ik kreeg toch de melding dat dit fout was.
Dit komt omdat je twee plaatjes aan moet klikken. Dit staat duidelijk in de uitleg die je krijgt als je de goede antwoorden hebt gegeven. Voor de duidelijkheid hieronder die uitleg.
Goed! De steunkousaantrekker met de gekleurde klittenbandjes is geschikt voor steunkousen met een gesloten teen. De 'rijgpin' kun je gebruiken bij het uittrekken van steunkousen met een gesloten of een open teenstuk. De 'patatzak' kun je gebruiken bij steunkousen met een open teen. Als de steunkous op zijn plaats zit, trek je het hulpmiddel er via de open teen weer uit.

Ik zou graag de e-learning module willen uitprinten voor tijdens mijn les, kan dat?
Nee, je kunt de module niet uitprinten omdat de E-Coach module gebruik maakt van Adobe Flash. Daarnaast wordt er in de e-learning modules ook veelvuldig gebruik gemaakt van videobeelden. Uitprinten heeft dan in ieder geval niet zoveel zin. Het is dus helaas technisch niet mogelijk is om de e-learning modules uit te printen.
Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen meer leren van ‘Blended learning, dwz leren van combinatie van vragen met afbeeldingen, filmpjes en vooral ook van de afbeeldingen van de vragen.
Het is aan te raden dat de opleider aan de cursisten vooral aan de opleiding vraagt de e-learning te maken om vervolgens in de opleiding op hun resultaten in te gaan. Een andere methode is dat men eerst het e-learning certificaat moet halen om zich te kunnen kwalificeren voor deelname aan de scholing.

Heb je suggesties ter verbetering van de e-learning? Laat het ons weten via info@gezondenzeker.nl.

 

Please wait